Henkilökohtainen budjetti

Henkilökohtainen budjetti on euromäärä, jolla korvataan tietty palvelu, mutta palveluiden valinta on asiakkaalla. Voidaan käyttää myös nimitystä "sinulle kohdennettu palvelu" ja tässä usein voi tulla tilanne, että toivoisi saavan tukea ja apua omien valintojen tekemiseen.
Me autamme.

Etsimme yhdessä juuri sinulle sopivia palveluita ja teemme vertailuja.

Henkilökohtaista budjettia tulee myös seurata, sopia maksuasioista sosiaalityöntekijän kanssa, sopia laskutusasioista sekä selvittää epävarmoissa tilanteissa asiat etukäteen. Henkilökohtainen budjetti kehittyy koko ajan ja olemmekin vahvasti mukana kehittämistyössä. Juurikin siksi uskallamme tarjota henkilökohtaisen budjetin käytön tukea sinullekin. Alkuun tukea voi tarvita enemmän, mutta pikkuhiljaa tuen tarve vähenee kaikilla.

Tukea on saatavilla, kun otat rohkeasti yhteyttä.   Henkilökohtainen budjetti laaditaan aina sosiaalityöntekijän kanssa yhteistyönä. Budjetin käyttäjää voimme auttaa sopimuksen teossa ja suunnittelussa. Kun budjetti on laadittu, saattaa käyttäminen tuottaa alkuun vaikeutta tai epätietoisuutta, jolloin voimme auttaa sinua toteuttamaan omia toiveitasi monista eri vaihtoehdoista.

Henkilökohtainen budjetti on tulevaisuutta, joskin se on ollut kokeiltavana jo ainakin Tampereella hankkeena kehitysvammaisten päivätoiminnassa ja omaishoidon vapaissa. Hankkeen päättyessä keväällä 2019 teki Tampereen kaupunki päätöksen, että henkilökohtaisen budjetin käyttöä voi halutessaan jatkaa tai hakeutua käyttäjäksi ainakin päivätoiminnan osalta. Mahdollisesti myöhemmin myös muita vammaispalveluita voi käyttää henkilökohtaisella budjetilla. Hankkeen lopussa perustettiin kehitysvammaisten palvelusäätiön toimesta Suuntaamo, joka jatkaa kehitystyötä henkilökohtaisesta budjetoinnista. Heidän nettisivuiltaan Suunta.fi löytyy asiasta lisää tietoa.