Kehitysvammaisten tukipalvelut

Kehitysvammaisille tarjoamme tukea asumiseen, liikkumiseen, asiointiin, sosiaaliseen kanssakäymiseen, opiskeluun, henkilökohtaiseen apuun ja tarvittaessa myös päivätoimintaan.
Tuki voidaan tarjota palvelusetelillä tuotettuna, kotitalousvähennystä hyödyntäen tai itsemaksavana laskutettuna. Meille käy myös kunnan myöntämä maksusitoomus.

Ottamalla yhteyttä meihin, tulemme tekemään kanssasi palvelukartoituksen veloituksetta. Samalla voimme yhdessä pohtia avustajan/tukihenkilön työtehtäviä, kuukausittaista tuntimäärää ja minkälainen työntekijän hakuprosessi käynnistetään.

Avustajan/tukihenkilön etsimme yhdessä, jotta löytäisimme heti toimivan yhteistyön ja avustajan/tukihenkilön valintaan toivomme sinun osallistuvan. Löydettyämme työhön soveltuvan ihmisen, teemme hänen kanssaan työsopimuksen sinun tarpeitasi vastaavana. Toivomme sinun ja avustajan/tukihenkilön yhdessä suunnittelevan aina tulevat työvuorot
riittävän ajoissa, jotta voisimme olettaa niiden vastaavan mahdollisimman hyvin sinun tarpeisiisi.  

Teemme kanssasi palvelusopimuksen, mutta muistathan, että olet kanssamme toimiessa kuluttajasuojalain mukainen kuluttaja ja mikään ei velvoita sinua sitoutumaan meihin. Eli toistaiseksi voimassaoleva sopimus on purettavissa ilman irtisanomisaikaa ja määräaikainen sopimus kahden viikon irtisanomisajalla. Ainoastaan sovitut työvuorot tulee perua 24
tuntia ennen työvuoron alkua. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin, on meillä oikeus laskuttaa tunnit, joka tarkoittaa myös sitä, että sinulta kuluu saman verran tunteja.

Nämä ohjeet ovat suoraan kaupungin laatimasta palvelusetelituottajien sääntökirjasta,
jotka haluamme kertoa myös sinulle.